Ældre snydt af svindlere der udgav sig for at være fra banken

Profilbillede
dato

Flere ældre borgere i Østjylland blev torsdag udsat for svindel eller svindelforsøg af personer, der udgav sig for at være bankmedarbejdere.

Østjyllands Politi har modtaget seks anmeldelser fra ældre borgere, der blev kontaktet telefonisk af en person, der påstod at repræsentere deres bank. Denne person advarede om, at uvedkommende forsøgte at få adgang til de ældres bankkonti og overbeviste dem om, at de havde brug for et nyt kreditkort. For at modtage det nye kort skulle de ældre oplyse deres pinkode og overdrage det gamle kort til en "udsending" fra banken.

To kvinder fra Grenaa og en fra Aarhus N blev desværre franarret deres kort og efterfølgende blev der hævet nogle tusinde kroner fra deres konti. Yderligere to kvinder fra Hjortshøj og Grenaa samt en mand fra Skødstrup blev ligeledes forsøgt svindlet, men disse nåede ikke at udlevere deres kort.

Østjyllands Politi efterforsker nu disse sager og understreger, at man aldrig bør udlevere hverken kort eller koder til nogen. Det påpeges, at en bank aldrig ville kontakte kunder på den måde, som svindlerne har gjort. Derudover anbefales det at tage en snak med ældre familiemedlemmer om at være på vagt og lægge røret på, hvis de modtager mistænkelige opkald.

Kilde: Politiets Døgnrapport