Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget til betydelige videnskabelige opdagelser. Under foredraget vil deltagerne lære om laboratoriets arbejde med gær, klimatolerante planter, og hvordan disse teknologier har forbedret ølproduktionen.
Videnskabelige opdagelser og bæredygtig ølbrygningForedraget vil dække emner som rendyrkning af gær, udvikling af pH-skalaen, og klik-kemi, som Morten Meldal modtog Nobelprisen for i 2022. Derudover vil Birgitte Skadhauge og Erik Lund fortælle om bæredygtig forædling af byg og humle.
Innovative gærtyper og klimatolerante fødevarerDeltagerne vil også høre om udviklingen af nye gærtyper, der kan bruges til alkoholfrit øl, samt banebrydende teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Foredraget vil give indsigt i, hvordan forskning i fortidens planter kan hjælpe med fremtidens klimatilpasning.
Smagsprøver og livestreamingUnder foredraget vil der være smagsprøver på fem forskellige øltyper, der præsenteres i takt med foredragets indhold. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Todbjerg Sognegård, Bøggildsvej 16, Todbjerg, 8530 Hjortshøj
Entré: 30 kr
Arrangør: Todbjerg-Mejlby Menighedsråd
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her