Carlsbergs forskningslaboratorium er kendt for mere end blot ølbrygning. Det har igennem årene bidraget til videnskabelige opdagelser som rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen. Disse opdagelser har haft stor betydning for både ølproduktionen og den grundlæggende naturvidenskab.
Foredrag om øl og videnskabUnder foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund dele deres viden om forædling af byg og humle samt bæredygtige dyrkningsmetoder. De vil også forklare, hvordan forskellige malttyper kan påvirke smagen af øl, og præsentere nye typer af gær, der kan bruges til alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.
Klimatolerante fødevarer og historisk DNADeltagerne vil få indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, som kan forbedre planters kvalitet og udbytte under skiftende klimaforhold. Derudover vil der blive talt om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, der kan give indblik i, hvordan fortidens planter tilpassede sig klimaændringer.
Under foredraget serveres der smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som smages efterhånden som de gennemgås i foredraget. Dette arrangement er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Hjortshøj Sognegård, Smedebakken 14, 8530 Hjortshøj
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og se billeder her.
Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende arrangementer her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her