Kilde: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: Nyt fra Hjortshøj - mandag den 10. august

Hjortshøj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 10.15

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 10.15 en 36-årig kvinde i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Kvinden, der er rumænsk statsborger uden fast bopæl i Danmark, sigtes for tyveri. Hun blev anholdt søndag kl. 11.30 i Bruuns Galleri i Aarhus. 

En kvinde på 72 år og en mand på 75 år var på tur i Bruuns Galleri, og gik ind i en elevator for at tage et par etager op. Inden døren gik i snublede den 36-årige kvinde pludseligt ind i elevatoren og faldt ned på alle fire. Den 75-årige mand gik hurtigt hen og hjalp den fremmede kvinde på benene igen. Mens elevatoren kørte opad fik mandens 72-årige hustru mistanke til, at kvinden ikke havde rent mel i posen. Hun bad sin mand tjekke, om han stadig havde sin pung i baglommen. Det havde han ikke. 

Da den 36-årige så, at parret ledte efter pungen og kiggede på hende, viste hun sin pose og hænder frem for at vise, at det ikke var hende, der havde taget den. Da elevatoren stoppede, stod en af butikscentrets vagter tilfældigvis lige ved døråbningen. Han hørte om den forsvundne pung og fattede straks mistanke til den 36-årige. 

Kvinden viste frivilligt sin pose og lommer frem for at vise, at hun ikke havde noget på sig. Men vagten opdagede, at hun havde viklet en bluse rundt om sin arm, og da han undersøgte blusen, fandt han den forsvundne pung i den. 

Han tilbageholdt derfor den 36-årige, og kort efter kom politiet til stedet og anholdt kvinden. 

**

 

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 11.00 en 26-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. Han blev anholdt søndag eftermiddag i en lejlighed i Aarhus-området, hvor politiet fandt kokain og hash og et større kontantbeløb. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Voldsomt skænderi endte med sigtelse for politivold

Østjyllands Politi fik søndag kl. 18.49 en anmeldelse om, at en meget aggressiv mand stod og råbte og skreg af en kvinde på Storegade i Randers, og flere vidner var bekymret over mandens adfærd. 

En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 24-årig mand, som var i voldsomt skænderi med en 25-årig kvindelig bekendt, som han mente skyldte ham penge. Han havde ifølge flere vidner gentagne gange skubbet kvinden og forsøgt at få hende til at hæve penge til ham. Da nogle forbipasserende stillede sig imellem, rettede han sin vrede mod dem og råbte af dem. 

Den 24-årige fortsatte sin aggressive fremfærd, da betjentene kom frem, og han nægtede at lytte til patruljens anvisninger. I stedet råbte han af dem og under anholdelsen, svingede han en albue bagud og ramte en betjent i hovedet. 

Patruljen fik lagt den 24-årige i håndjern, og han blev sigtet for vold mod politiet, for at forstyrre den offentlige orden og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. 

** 

 

Lagde sig til at sove i privat have og blev aggressiv

En 60-årig kvinde ringede søndag omkring kl. 20.30 til politiet og fortalte, at en fremmed mand havde lagt sig til at sove i hendes have i Åbyhøj. Han var efter nogle minutter vågnet og kunne nu ikke selv komme op. Kvinden var bekymret for, om manden kunne klare sig selv og bad derfor politiet om hjælp. 

En patrulje kørte til adressen, hvor de traf 43-årig mand, der virkede påvirket af alkohol. Da betjentene ville tage ham med, blev han aggressiv og gjorde kraftigt modstand, mens han råbte forskellige skældsord rettet mod patruljen. Han blev derfor anholdt og sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde og for at fornærme politiet. 

**

 

Formodet spritbilist anholdt efter vidner greb ind

Flere vidner så søndag kl. 20.19 en 44-årig kvinde køre ind på p-pladsen ved Rema 1000 i Tranbjerg, hvorefter hun svingede ind i en palle med udstillingsvarer. Sammenstødet skete med lav fart, så der skete ingen skade på bil eller varer, og kvinden parkerede efterfølgende noget uden for stregerne i en parkeringsbås foran butikken. 

Kvinden gik herefter noget usikkert hen til en palle, hvor hun satte sig. Imens fik vidnerne tilkaldt politiet og sørgede for, at kvinden ikke satte sig ind i bilen igen. 

En patrulje kom til stedet og anholdt den 44-årige, der blev sigtet for spritkørsel.  

**

 

Taxakunde ville ikke betale – kørt til politistationen

En 25-årig kvinde satte sig natten til mandag kl. 00.40 ind i en taxa i Skejby og bad chaufføren om at køre hende til Brabrand. Da taxaen var nået frem, meddelte kvinden, at hun ikke kunne betale for de 450 kroner, som turen kostede. 

Taxachaufføren valgte derfor at køre hende til politigården i Aarhus, hvor hun blev sigtet for bedrageri. 

**

 

Parfumetyv tilbageholdt af vagt

En årvågen butiksvagt i Salling i Aarhus C opdagede søndag kl. 10.24, at en 53-årig mand stod og puttede nogle æsker med parfumer op under sin jakke. Da manden forsøgte at gå ud af butikken uden at betale, stod vagten klar og tilbageholdt ham, indtil politiet kom frem. 

Vagten genkendte manden fra et andet butikstyveri begået et par dage før, hvor der også blev stjålet parfumer. Her var det dog ikke lykkedes at tilbageholde manden. Overvågning fra butikken viste begge tyverier, og betjentene sigtede derfor den 53-årige for butikstyveri begået både fredag og søndag.  

**

 

Færdsel

Søndag kl. 6.25 skete der et færdselsuheld på Hovedvejen ved Ørum Djurs. En 50-årig kvindelig bilist fik efter sin egen forklaring solen i øjnene og kørte med høj fart op bag i en forankørende traktors påhængsvogn. Ved sammenstødet væltede kvindens bil om på siden og kurede flere meter hen af vejen. Kvinden måtte hjælpes ud af bilen af politi og ambulancereddere, men hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Søndag kl. 12.17 skete der et færdselsuheld på Trekærvej i Løgten. En 21-årig mandlig bilist mistede kontrollen med sin bil og kørte med høj fart i grøften. Han blev efterfølgende kørt til skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Søndag kl. 20.43 blev en 44-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje på Vestergade i Aarhus C. 


**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Hamphøjvej i Højbjerg begået mellem lørdag d. 8/8 kl. 15.00 og søndag d. 9/8 kl. 9.40
På Kannevej i Kanne ved Solbjerg begået mellem torsdag d. 6/8 kl. 21.15 og søndag d. 9/8 kl. 13.30
På Attikavej i Hårup ved Hjortshøj begået mellem lørdag d. 8/8 kl. 11.00 og søndag d. 9/8 kl. 15.00
 
Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Ninna Jalog nj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Flere artikler