Nyt fra Hjortshøj i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hjortshøj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte fremstillinger i grundlovsforhør.

**

 

Patrulje overværede salg af skunk

En patrulje fra Østjyllands Politi blev tirsdag lidt over middagstid kl. 12.05 opmærksomme på, at der foregik noget mistænkeligt på hjørnet af Vester Allé og Janus La Cours Gade i Aarhus C, hvor en mand blev samlet op af et køretøj.

Den unge mand blev efter en kort køretur sat af på Vestergade i Aarhus C, hvor patruljen rettede henvendelse til ham. Han blev af patruljen fundet i besiddelse af en mindre mængde skunk, som han forklarede, at han netop havde købt for nogle hundrede kroner fra den anden person i bilen, og blev derfor sigtet for at være i besiddelse af euforiserende stoffer.

Den anden person, en 28-årig mand, blev sigtet for salg af euforiserende stoffer, da patruljen ved en efterfølgende ransagning af hans køretøj fandt frem til både hash og skunk. Han blev ligeledes sigtet for at køre bil uden kørekort.

**

 

Rat stjålet fra parkeret køretøj

En uheldig bilejer anmeldte tirsdag kl. 14.31, at der havde været indbrud i hans køretøj, som havde holdt parkeret på Gustav Wieds Vej i Aarhus C. Fra bilen var rattet blevet stjålet i perioden fra søndag kl. 14.00 til tirsdag kl. 13.30, mens gerningsmanden ikke umiddelbart var gået efter andre værdigenstande fra bilen.

Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere og får løbende anmeldelser om tyveri af rat, sidespejle og fælge fra primært de dyrere bilmærker. Politiet opfordrer til, at man altid sørger for at låse sit køretøj, når man forlader det, samt at man parkerer på parkeringspladser, der er belyst eller overvåget, hvis man har mulighed for det.

En anden mulighed er at installere en ekstra ratlås på sit bilrat for at undgå tyveri af netop dette. I rattet sidder en airbag, som oftest er årsagen til, at de kan have værdi for tyvene at gå efter. 

Efterlad derudover aldrig tasker eller andre værdigenstande liggende synligt fremme i bilen, da det kan gøre det mere eftertragtet for tyven at vælge lige netop din bil at begå indbrud i. Det erfarede mindst to bilejere i løbet af det seneste døgns tid på den trælse måde, da de på henholdsvis Hans Egedes Vej og Åbogade i Aarhus N opdagede, at der var blevet stjålet tasker fra deres biler, hvor sideruden forinden var blevet knust.

**

 

Bil standset og ransaget 

En patrulje fra Østjyllands Politi standsede natten til onsdag kl. 00.32 en bil med fem mænd i, da den kom kørende på Paludan-Müllers Vej i krydset ved Hasle Ringvej. 

Den ene af mændene – en 18-årig fører af bilen – blev fundet i besiddelse af en peberspray, som lå i hans bæltetaske. Han blev derfor sigtet for en overtrædelse af våbenloven.

En anden af mændene – en 20-årig passager på forsædet – blev fundet i besiddelse af en foldekniv. Han blev sigtet for at overtræde knivloven. Både peberspray og kniv blev beslaglagt.

**

 

Hash og peberspray kastet ud fra bil

Natten til onsdag kl. 01.10 blev en patrulje på Djurslandsmotorvejen opmærksom på et køretøj med to personer, som man ønskede at standse nær afkørslen ved Lystrup.

Da patruljen tændte for udrykningssignalerne blev i alt tre genstande kastet ud af vinduet i passagersiden, hvilket betjentene spottede med det samme. Bilen blev herefter standset, og den 24-årige mandlige fører blev sigtet for at køre bil i narkopåvirket tilstand og uden gyldigt kørekort. Han blev derfor anholdt.

De tre genstande, der kort forinden var blevet kastet ud af passagersidens vindue, viste sig at være en peberspray samt to plader hash med en samlet vægt på et par hundrede gram. Bilens 21-årige passager blev derfor sigtet for at være i besiddelse af euforiserende stoffer og for at overtræde våbenloven.

I bilen fandt patruljen desuden en økse, som både føreren og passageren ligeledes blev sigtet for at have været i besiddelse af.

**

 

Færdsel:

Tirsdag kl. 08.15 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Dr. Holsts Vej og Åby Ringvej i Åbyhøj. En 22-årig kvindelig bilist kørte angiveligt over for rødt lys, hvormed hun påkørte en anden personbil ført af en 53-årig mand, som var i færd med at svinge til venstre for grønt lys. Ingen personer kom umiddelbart til skade, mens der skete en del materielle skader på begge køretøjer. Den 22-årige kvinde blev kørt til hospitalet med ambulance for kontrol og sigtet for at køre over for rødt lys.

Tirsdag kl. 14.54 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Randers NV, hvor en bus og en varebil var involveret i et sammenstød. Begge køretøjer pådrog sig en del materielle skader i forbindelse med uheldet, der var opstået ved, at den 36-årige mandlige fører af varebilen havde forsøgt at foretage en overhaling af bussen, da denne skulle foretage et venstresving ad Læstenvej. Hverken bussens 56-årige kvindelige chauffør eller øvrige personer kom umiddelbart alvorligt til skade i forbindelse med episoden.

Tirsdag kl. 15.14 skete der et færdselsuheld på Assedrupvej i krydset ved Rude Havvej i Odder. En 62-årig mandlig bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt, da han påkørte en 55-årig mandlig cyklist. Cyklisten pådrog sig nogle mindre behandlingskrævende skader, men ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade i forbindelse med episoden.

Tirsdag kl. 15.52 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Aarhus V. En 46-årig mandlig bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt, da han kørte ud fra en indkørsel og påkørte en knallert, der kom kørende på cykelstien. Knallerten blev ført af en 30-årig mand, der umiddelbart slap fra episoden uden at være kommet særligt til skade.

En 40-årig mand blev tirsdag eftermiddag kl. 16.09 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi, da han kom kørende på Glarbjergvej i Randers NØ. Her blev han anholdt, sigtet for at køre bil i narkopåvirket tilstand.

Tirsdag kl. 19.00 skete der et færdselsuheld på Jernaldervej i krydset med Hasle Ringvej, hvor tre biler kørte sammen. De tre biler blev ført af henholdsvis en 66-årig kvinde, en 47-årig mand og en 65-årig mand. Ingen personer kom umiddelbart til skade. Kvinden blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 22.10 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i sydgående retning nær Brabrand, hvor en 51-årig mandlig bilist påkørte hjørnet af en skiltevogn, der holdt parkeret på vejen grundet vejarbejde. Ingen personer kom til skade, og uheldet skete med lav fart grundet hastighedsnedsættelse på strækningen.

Onsdag kl. 06.17 skete der et færdselsuheld på Hobrovej i Randers NV, hvor to biler var involveret i et sammenstød. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade, mens begge køretøjer dog pådrog sig en del materielle skader i forbindelse med færdselsuheldet.

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
På Parosvej i Hjortshøj begået tirsdag d. 21/2 mellem kl. 07.15 og kl. 12.30
På Nyvej i Nimtofte begået tirsdag d. 21/2 mellem kl. 06.25 og kl. 11.00
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi