Nyt fra Hjortshøj i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hjortshøj er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 14.00 en 32-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Den 32-årige mand er sigtet for forsætlig brandstiftelse ved mandag morgen omkring kl. 06.00 at have sat ild til en grillbar på Smedegade i Risskov. Branden forårsagede umiddelbart kun mindre materiel skade, og ingen personer kom noget til.

Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

 

Forsøg på tyveri førte til grov vold

En boligejer i Rønde anmeldte natten til mandag kl. 4.26, at to personer havde forsøgt at stjæle maskiner fra hans landejendom. De to personer var ankommet til stedet på henholdsvis gummiged og i traktor.

Ifølge ejerens forklaring udviklede det sig til håndgemæng, da han forsøgte at konfrontere de to personer - den ene af de to ukendte gerningsmænd sparkede ham, mens den anden forsøgte at køre ind i ham med gummigeden.

De to ukendte gerningsmænd var kort inden anmeldelsen flygtet fra stedet i gummigeden.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere.

**

Tyv opdagede bil med nøglerne liggende klar og stjal køretøjet

En bilejer i Langå opdagede søndag formiddag omkring kl. 09.35, at hans bil var blevet stjålet – formentligt med den rette nøgle, som havde ligget i bilen.

Via en GPS kunne bilen dog spores til at bevæge sig mod Randers, og en patrulje fra Østjyllands Politi blev efterfølgende sendt til en adresse i Randers NØ, hvor køretøjet skulle befinde sig. Patruljen rettede henvendelse til en 30-årig mandlig beboer på stedet, som blev fundet i besiddelse af bilnøglen, mens bilen var parkeret på en parkeringsplads foran adressen.

Den 30-årige mand blev anholdt, sigtet for tyveri, og bil og nøgle blev leveret tilbage til rette ejermand.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man altid låser sin bil, når man forlader den – og at man aldrig lader bilnøglen ligge i bilen.

**

 

Medbragte ulovlig kniv på sengeafsnit

Søndag kl. 10.27 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 51-årig mand var blevet fundet i besiddelse af en enhåndsbetjent foldekniv på et sengeafsnit på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor den 51-årige mand blev sigtet for at overtræde knivloven. Den ulovlige kniv blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation og destruktion.

**

Mistænkelige guldsælgere i Randers

Søndag kl. 11.40 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to personer stod ved tilkørselsrampen til Nordjyske Motorvej ved Sønder Borup i Randers SV.

De to personer stod angiveligt og viftede med et papir og forsøgte at bytte nogle guldringe til kontanter. Personerne udleverede desuden et visitkort og var kørende i et køretøj med udenlandske gule nummerplader.

En anmelder ringede senere til politiet og oplyste, at han havde købt to guldringe for nogle hundrede kroner samt fået udleveret et visitkort.

Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere og opfordrer alle til ikke at handle med personerne, hvis man skulle blive tilbudt at købe billige guldringe eller lignende smykker af guld.

**

På køretur med joint, tramadoler og peberspray

En bil med fire unge mænd blev søndag eftermiddag kl. 16.12 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi, da den kom kørende på Hasle Centervej i Aarhus V.

Den 25-årige fører af bilen havde en joint på sig. Den blev beslaglagt, og føreren blev sigtet for at være i besiddelse af euforiserende stoffer.

Betjentene fandt desuden en peberspray og en mængde tramadoler i bilen, som ligeledes blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation.

**

Minilæsser stjålet fra skole

En ukendt gerningsmand har i løbet af weekenden haft held til at bryde ind på en skole i Randers SØ, hvorfra vedkommende har stjålet en minilæsser.

Minilæsseren har en værdi af et par hundredetusinde kroner og blev angiveligt stjålet i perioden fra lørdag kl. 17.00 til søndag kl. 05.30.

Gerningsmanden stjal minilæsseren af mærket Schäffer Nordic 35S ved at åbne en port og køre afsted med maskinen. Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere. 

**

Smørtyv gemte sportstaske i buskads

Søndag kl. 12.37 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der havde set noget mistænkeligt ved Langenæs Allé i Aarhus C. En ung mand havde meget nænsomt og præcist placereret en sportstaske i en busk, inden han forlod stedet til fods.

En patrulje blev sendt til adressen, hvor betjente fandt frem til den sportstaske, som anmelderen havde ringet og informeret om.

I sportstasken lå der 30 pakker smør, som viste sig at tilhøre et nærtliggende supermarked. Smørpakkerne blev tilbageleveret, mens det dog ikke var muligt for patruljen at udfinde gerningsmanden.

**

Sniffede lattergas og blev anholdt for besiddelse af narko

En patrulje fra Østjyllands Politi observerede natten til mandag kl. 02.43 to personer i et køretøj på en tankstation i Aarhus V, som sad og sniffede lattergas.

Ved patruljens henvendelse til de to mænd i alderen 18 og 21 år kunne betjentene lugte hash fra bilen, hvorfor de to mænd blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Den 18-årige blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, mens der i bilen blev udfundet flere salgsposer med hash og skunk. Den 21-årige chauffør blev anholdt, sigtet for forsøg på salg af euforiserende stoffer. 

**

Færdselskontrol i det vestlige Aarhus: 59 sigtelser

Østjyllands Politi foretog fredag aften en færdselskontrol i det vestlige Aarhus, og det endte med, at i alt 48 trafikanter blev noteret for samlet 59 forseelser. 

De fleste af sigtelserne blev givet på grund af for høj fart, og 16 bilister kan ud over en større bøde se frem til et klip i kørekortet, mens en enkelt står til en betinget frakendelse af kørekortet. 

En af de bilister, der kørte for stærkt, var en 27-årig mand, som på Søren Frichs Vej blev målt til at køre 69 km/t på en strækning, hvor han højst måtte køre 50 km/t. Normalt ville det give et klip i kørekortet, men et sådan havde den 27-årige ikke, da det i forvejen var blevet inddraget af politiet ved en anden lejlighed. 

En anden, det blev dyrt for, var en 22-årig mand, der på Åby Ringvej overhalede en af politiets civile videobiler højre om med en hastighed på 97 km/t, selvom fartgrænsen er 70 km/t. Både den ulovlige overhaling og den høje fart giver et klip i kørekortet. 

Da den 22-årige blev standset, indikerede en alkometertest, at han havde drukket for meget til at køre, så han blev anholdt og sigtet for spritkørsel – og fik taget kørekortet. 

Herunder et uddrag af nogle af de sigtelser, der blev skrevet under indsatsen: 
16 klip og én betinget frakendelse af førerretten for overtrædelse af hastighedsgrænserne.
2 havde ikke førerret og én var frakendt førerretten.
2 kørte over for rødt lys. (klip)
3 lavede ulovlige overhalinger til klip.
3 benyttede håndholdt mobiltelefon. (klip)
5 kørte uden sikkerhedssele.
1 kørte personbil i spirituspåvirket tilstand

** 

Færdsel:

Søndag mellem kl. 06.00 og 12.00 stod en af politiets fotovogne ved Nordjyske Motorvej ved Randers SV. Her blev i alt 193 ud af de 5030 forbipasserende biler målt til at køre for stærkt på strækningen, hvor den tilladte hastighed er 110 km/t. Tre bilister overskred hastighedsgrænsen så meget, at de kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet, mens fire bilister står til et klip i kørekortet ud over bøden.

Søndag kl. 19.42 skete der et færdselsuheld på Hulvejen i Grenaa, hvor en 32-årig mandlig bilist var involveret i et solouheld. Uheldet var opstået ved, at bilisten angiveligt havde forsøgt at undvige to rådyr, hvor han i forbindelse med opbremsningen havde mistet herredømmet og var skredet ud i grøften. I grøften var det sket en påkørsel af et træ, hvorefter motoren var brudt i brand. Ved patruljens ankomst til stedet var bilen overtændt, men ingen personer var umiddelbart kommet til skade i forbindelse med uheldet.

En 31-årig mand blev natten til mandag kl. 00.38 sigtet for at køre bil i påvirket tilstand af både narkotika og alkohol, da han blev standset af en patrulje på Rougsøvej i Ørsted. Han blev i samme forbindelse anholdt.

**

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
På Egevangen i Solbjerg begået mellem lørdag d. 4/3 kl. 23.33 og søndag d. 5/3 kl. 07.30
På Dammen i Hjortshøj begået mellem mandag d. 27/2 kl. 12.00 og søndag d. 5/3 kl. 13.15

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi